Thursday, August 30, 2007

Rakipler güçlü ama bizde güçlüyüz...

Fenerbahçenin Devler ligindeki rakipleri bu akşam belli oluyor.


Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gruplardaki rakipleri, bu akşam saat 19.00'da başlayacak olan kura çekimi ile belli olacak.

Her torbadan birer rakip Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde takımlarımız Fenerbahçe ve Beşiktaş, büyük kapışmada yine kendileri gibi dev rakipler ile karşılaşacak.

32 takımın 8 grupta 4’erli takımlar halinde yer alacağı futbol şöleninde, 4. torbada bulunan temsilcilerimizi son şampiyon İtalyan ekibi Milan, İspanya’dan Barcelona, İngiltere’den geçen yılın finalisti Liverpool ve La Liga Şampiyonu Real Madrid gibi rakipler bekliyor.

Star TV’den naklen
Devler Ligi’nde büyük gün bugün... Grupların belli olacağı kura çekimi, Fransa’nın Monaco şehrinde saat 19.00’da başlayacak ve Star TV’den naklen ekranlara gelecek. Ve Sarı-Lacivertliler ile Siyah-Beyazlılar’ın Avrupa macerasında karşılaşacağı rakiplerle gruplardaki ilk kapışması, 18-19 Ekim tarihinde başlayacak olan maçlarla start alacak. Gruplarda toplamda 5’er maç yapacak olan temsilcilerimiz son maçlarını ise 11-12 Kasım tarihleri arasında da oynayacak.

1. Torba
Takım Ülke
Milan İtalya
Barcelona İspanya
Liverpool İngiltere
İnter İtalya
Arsenal İngiltere
R.Madrid İspanya
Chelsea İngiltere
M.United İngiltere

2. Torba
Takım Ülke
Valencia İspanya
Lyon Fransa
Porto Portekiz
*Sevilla İspanya
PSV Hollanda
Roma İtalya
Benfica Portekiz
W.Bremen Almanya
* Sevilla-AEK ertelendi

3. Torba
Takım Ülke
Celtic İskoçya
Schalke Almanya
Stuttgart Almanya
S.Bükreş Romanya
CSKA Rusya
S.Lisbon Portekiz
Lazio İtalya
Marsilya Fransa

4. Torba
Takım Ülke
G.Rangers İskoçya
S.Donetsk Ukrayna
Beşiktaş TÜRKİYE
Olympiakos Yunanistan
D.Kiev Ukrayna
F.Bahçe TÜRKİYE
Sl.Prag Çek Cum.
Rosenborg Norveç

4. torbada yer alan temsilcilerimiz 1, 2 ve 3. torbadan birer rakiple gruplarda eşleşecekler.

Sözde değil, özde büyük



F.Bahçe'nin, Kadıköy'deki tek gollük galibiyetini küçümseyen Anderlecht'li yöneticiler, hafta boyunca Sarı-Lacivertli temsilcimizi gözlerinde fazla büyüttüklerini söyleyip durdular. Kanarya ise sahada bir konuştu pir konuştu. Brüksel'deki rövanşta önce Kezman, sonra Alex ağları sarstı; Fenerbahçe, 5. kez Devler Ligi'ne kaldı.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Anderlecht'le karşılaşan Fenerbahçe, deplasmanda 2-0'lık galibiyet elde ederek gruplara kalmayı başardı. İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı Alex'in tek golüyle kazanan Sarı-Lacivertliler, Kezman ve Alex'in golleriyle Anderlecht'i evinde de devirdi.

Brüksel'de Anderlecht önünde ilk maçın avantajıyla sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler, daha ilk dakikalarda golü buldu. Henüz dakikalar 4'ü gösterirken Alex'in kullandığı kornerde rakip ceza alanında karambol oluştu. Son haftalarda eleştiri oklarının hedefi Mateja Kezman da önüne düşen topu rahat bir vuruşla Anderlecht ağlarına bıraktı: 0-1. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra Kezman'ın girdiği ikili mücadeleden seken topa yönelen Alex sert şut çıkardı. Fileleri bir kez daha sarsan bu pozisyondan önce hakemin faule hükmetmesi F.Bahçe'nin sevincini kursağında bıraktı. Oyunun bu dakikaya kadar oynanan bölümlerinde ev sahibi ekibin çok ciddi bir akını yoktu. 19. dakikada Roberto Carlos'un ortasına ceza sahasının uzak noktasından Deivid kafayla vurdu. Fakat top direkten dönünce F.Bahçe, 2. golden oldu. 26. dakikada Boussoufa'nın frikikten sert şutu üst direkten dönerken Anderlecht'in ilk pozisyonu olarak kayıtlara geçti. 33. dakikada kornerden gelen topa iyi yükselen Van Damme topu üst direğe nişanladı. Başka pozisyon olmayınca ilk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe ikinci yarıda da oyunu fazla riske etmemeye çalıştı. Lugano ve Edu'nun uyumuna, önlerinde oynayan Aurelio ve Deniz'in mücadeleci futbolu eklenince Anderlecht kalemizde etkili olamadı. Kontrataklarla farkı açmak isteyen temsilcimiz, 75. dakikada ikinci golü bularak Devler Ligi vizesi aldı. Deniz'in mükemmel ara pasında Alex savunmanın arkasında bomboş kaldı. Brezilyalı futbolcu, müsait durumda plaseyle meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2. Kalan dakikalarda skor değişmedi.

Adriano, Devler Ligi için geliyor

Şampiyonlar Ligi'ne kalan F.Bahçe, transferde büyük bir yıldıza daha imza attırmaya hazırlanıyor. Sarı-Lacivertliler, İnter'de forma giyen Brezilyalı ünlü golcü futbolcu Adriano'yu birkaç gün içinde 1 yıllığına kiralayacağı öğrenildi. F.Bahçe yönetimi, Sambacı golcü de pürüz çıkması halinde ise Fatih Tekke'yi renklerine bağlayacak. Bu arada F.Bahçe'nin 75. dakikada Alex'in ayağından bulduğu ikinci golünden sonra maçın oynandığı Brüksel'deki Constant Vanden Stok Stadı'nın tribünleri karıştı. Gurbetçi taraftarların sevinç gösterilerinde bulunmasına Belçikalı seyirciler büyük tepki gösterdi. Gurbetçilerin bulunduğu tribüne doğru yönelen Anderlecht'lileri Belçika polisi zor yatıştırdı. Öte yandan, Anderlecht'le oynanan ilk maçta takımını galibiyete taşıyan Alex, dün de boş geçmedi. Sambacı, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 7'ye yükseltti.

Anderlecht, ilk kez dize geldi

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht'i geçerek, Avrupa kupalarında Belçika ekibini eleyen ilk Türk takımı oldu. Sarı-Lacivertlilerin, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Anderlecht, daha önceki yıllarda Avrupa kupalarında çeşitli organizasyonlarda Fenerbahçe ve Galatasaray ile iki kez eşleşerek turu geçen taraf olmuştu.

Volkan, kalede Serdar'ı aratmadı

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon Rüştü'nün sakatlanmasıyla birlikte devraldığı kaleyi, arka arkaya yaptığı basit hatalar sonucu Serdar'a kaptıran Volkan Demirel, Anderlecht maçında tam not aldı. Sivasspor maçında sakatlanan Serdar'ın yokluğunda Sarı-Lacivertli takımın kalesini koruyan milli file bekçisi, yaptığı kritik kurtarışlarla güven verdi.

Vercauteren rahat uyuyacak!

Anderlecht'in teknik direktörü Frank Vercauteren, önceki gün yaptığı basın toplantısında iddialı konuşup Fenerbahçe'yi rahatlıkla eleyeceklerini söylemişti. Belçikalı çalıştırıcı, "Bu gece rahat yatıp uyuyacağım. Çünkü turu geçeceğiz." demişti. Ancak Sarı-Lacivertli temsilcimiz, Vercauteren'e sahada cevap vererek adını Devler Lig'e yazdırmayı başardı.

MAÇIN ADAMI - Mateja Kezman

Sivasspor karşılaşmasında kötü bir performans sergileyen Mateja Kezman, kritik maçların adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Sırp futbolcu, maçın 4. dakikasında şık bir vuruşla Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirerek takımına Şampiyonlar Ligi'nin kapısını araladı. Gelecek maçlar için umut verdi.

HAYAL KIRIKLIĞI - Tümer Metin varlık gösteremedi

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Tümer, kendisinden beklenen futbolunu bir türlü ortaya koyamadı. Zico, gününde olmayan Tümer'i 67.dakikada oyundan aldı.

MAÇIN KIRILMA ANI - Deniz'in asisti

Bu dakikada maçın en iyilerinden biri olan Deniz Barış'ın mükemmel pasında kaptan Alex de Souza topla buluştu. Sambacı futbolcu, ceza sahasına girer girmez kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase bir vuruşla Fenerbahçe'yi rahatlatan golü attı.

HAKEMİN NOTU - Busacca iyiydi

Karşılaşmanın İsviçreli hakemi Massimo Busacca, mükemmele yakın bir yönetim gösterdi. Birçok hakemin yaptığı gibi ev sahibi takımın etkisinde kalmadı. Deyim yerindeyse ne gördüyse onu çaldı. Pozisyonları çok iyi süzdü. Kısacası ismine yakışır bir şekilde maçı idare etmesini bildi.

GECENİN SAYISI - 5

Anderlecht'i saf dışı bırakan Fenerbahçe, 5. kez Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Sarı-Lacivertliler 1996-97, 2001-02, 2004-05 ve 2005-06 sezonlarında da Devler Ligi'ndeydi.

ANDERLECHT: Zitka 4, Wasiliewski 4 (Dk. 75 Legear 3), Pareja 3, Juhasz 4 , Deschacht 4, Biglia 5, Ahmed Hassan 5, Polak 3, Vandame 4, Boussoufa 5 (Dk. 57. Thereau 3), Tchite4

FENERBAHÇE: Volkan 8, Önder 6, Lugano 7, Edu 7, Roberto Carlos 7, Deivid 7 (Dk. 82 Vederson ?), Deniz 8, Aurelio 7, Tümer 5 (Dk. 67 Kazım 5), Alex 8 (Dk. 75 Selçuk ?), Kezman 8.

GOLLER: Dk. 4 Kezman, Dk. 75 Alex

SARI KARTLAR: Biglia / Deniz, Deivid, Önder

HAKEMLER: Massimo Busacca 8, Matthias Arnet 7, Stephane Cuhat 7 (İsviçre)

STAT: Constant Vanden Stok

Anderlect Fenerbahçe maçı videosu

Fenerbahçe UEFA manşetinde birinci haber

UEFA, fenerbahçe Anderlecht maçını manşetine taşıdı. İşte atılan başlık...

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), dün akşam oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle biten Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının ardından resmi internet sitesinde maçla ilgili bir haber yoruma yer verdi.

UEFA'nın sitesinde ''Fenerbahçe, Anderlecht'in umutlarını yıktı'' başlığıyla verilen haberde, sarı lacivertli takımın Brüksel'de güzel bir galibiyet alarak Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldığına dikkat çekilirken, ev sahibi Anderlecht'in son 5 yılda ilk kez ligin dışında kaldığı belirtildi.

İstanbul'daki ilk maçta yakaladığı 1-0'lık skor avantajıyla Fenerbahçe'nin oyuna rahat başladığını kaydeden internet sitesi, Mateja Kezman ve Alex ile deplasmandan rahat bir galibiyet aldığını yazdı.

Maç 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle devam ederken, Anderlecht'iin 2 kez topunun direkten döndüğünü ifade eden site editörleri, Mbark Boussafa ve Jelle Van Damme'nin attığı şutların direklere takılmasının Belçika ekibinin şanssızlığı olarak yorumladı.

UEFA, Fenerbahçe'nin bu sonuçla bugün çekilecek Şampiyonlar Ligi grup kuralarını bekleyeceğini, Anderlecht'in ise UEFA Kupası 1. turundan yoluna devam edeceğini kaydetti.

Bu ders size yeter

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE



F.Bahçe'nin, Kadıköy'deki tek gollük galibiyetini küçümseyen Anderlecht'li yöneticiler, hafta boyunca Sarı-Lacivertli temsilcimizi gözlerinde fazla büyüttüklerini söyleyip durdular. Kanarya ise sahada bir konuştu pir konuştu. Brüksel'deki rövanşta önce Kezman, sonra Alex ağları sarstı; Fenerbahçe, 5. kez Devler Ligi'ne kaldı.

Sunday, August 26, 2007

Olağanüstü bir performans


Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Sivasspor'u 1-0 yenerek aldıkları 3 puanın, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda RSC Anderlecht ile deplasmanda yapacakları rövanş maçı öncesi kendileri için önemli bir moral olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan Nihat Özdemir, sergilenen futboldan ötürü hem Fenerbahçeli hem de Sivassporlu futbolcuları kutladığını belirterek, ''Olağanüstü bir performans sergilendi. Henüz sazonun başı ve biz takımımızdan memnunuz'' dedi. ''Şimdi bizim için önemli olan Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Anderlecht maçı. Sivasspor maçında aldığımız 3 puanın moraliyle Anderlecht karşısına çıkacağız'' diyen Özdemir, ''İnşallah oradan iyi bir sonuçla dönüp Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacağız'' diye konuştu. Özdemir, teknik direktör Zico'nun değişik kadrolarla maçlara çıkmasıyla ilgili ise, ''Hocamızın değişikleri normaldir ve bu kendisinin bileceği birşey'' demekle yetindi.

Carlos'tan Sivas'ta gol siftahı


Turkcell Süper Lig'in 3. haftasındaki Fenerbahçe-Sivasspor maçının 30. dakikasında rakip fileleri havalandıran Roberto Carlos, sarı-lacivertli formayla da ilk golüne de imza atmış oldu.

Sarı-lacivertliler, Sivasspor galibiyetiyle, 29 Ağustos Çarşamba günü Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında RSC Anderlecht maçı öncesi moral bulurken Turkcell Süper Lig'de geçen haftayı da 2-1'lik Gaziantepspor galibiyetiyle geride bırakan Fenerbahçe, sahasında üstüste çıktığı 2. maçından da galibiyetle ayrıldı.

SAKATLANAN SERDAR'IN YERİNE VOLKAN KALEYE GEÇTİ
Fenerbahçe kalecisi Serdar, ikinci yarıda sakatlanınca 61. dakikada yerini Volkan'a bıraktı. Karşılaşmanın 57. dakikasında bir pozisyonda sağ ayağından sakatlık geçiren Serdar, yedek kulübesine devam edemeyeceğini bildirince, 61. dakikada oyundan alındı.

KEZMAN'A MAÇTA TEPKİ, MAÇ SONRASI SEVGİ GÖSTERİSİ
Maçta kimi pozisyonlarda kale önünde etkili olamayan Kezman, 79. dakikada gerçekleşen atağı değerlendiremeyince tribünlerden tepki gördü. Alex'in ceza alanında kendisine kazandırdığı topu kullanamayarak rakibine çarptıran Kezman'a tribünlerden yuhalamayla karışık tepkili sesler yükseldi. Kezman'ın bu sırada elini kulağına götürerek bir hareket yaptığı görüldü. Sarı-lacivertli futbolcu maç sonrasında ise tribünlerden destek gördü. Tribünleri dolaşan Kezman, taraftarların alkışlarına selamlayarak yanıt verdi. Bu arada Sivasspor kalecisi Petkoviç, maçın bitimiyle Kezman'dan formasını aldı.

SİVASSPOR'A KARŞI YİTİRMİYOR
Sivasspor'a karşı ligde yitirmeyen Fenerbahçe, rakibiyle yaptığı 5. maçı 3 puanla tamamladı. İki ekip arasında bu akşamki mücadeleyle birlikte geride kalan 5 maçın 3'ünü Fenerbahçe kazanırken, 2 karşılaşma berabere sonuçlandı.

Sarı-lacivertli ekip, geçen sezon yaptığı 2 maçta da berabere kaldığı Sivasspor'u bu sezon ilk maçta yenmeyi başardı.

7 SARI KART ÇIKTI
Sert geçen Fenerbahçe-Sivasspor maçında hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçe'ye 4, Sivaspor'a da 3 olmak üzere toplam 7 sarı kart çıkardı. Fenerbahçeli futbolcular, Sivasspor mücadelesiyle ligin ilk 3 haftalık bölümünde toplam 10 sarı karta ulaştı.

HAYRETTİN HASTANELİK OLDU
Karşılaşmanın 66. dakikasında Fenerbahçeli futbolcu Önder ile çarpışarak sakatlanan ve oyun dışında kalan Sivassporlu Hayrettin, hastanelik oldu. Aldığı darbe sonrası dizinde esneme olmasından kuşkulanılan Hayrettin, maç sonunda MR'ı çekilmek üzere hastaneye götürüldü.

Friday, August 10, 2007

"F.Bahçe taraftarından çekinmiyorum" öyle mi!


ŞUNA BAK HELE!
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesindeki rakibi Anderlecht, Fenerbahçe taraftarından çekinmiyor! Arjantinli oyuncu Nicolas Pareja, "Boca Juniors'un taraftarı, Fenerbahçe'nin taraftarından 10 kat daha fanatik" dedi..

Belçika ekibinin orta saha oyuncularından Pareja (23), Fenerbahçe ile ilgili yaptığı açıklamada, rakiplerinin çok büyük bir ekip olduğunu, ancak öncelikle takım olarak kendilerini düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünün farkında olduğunu ama bu durumun kendisinde bir etki yaratmadığını belirten Pareja, ''Fenerbahçe taraftarı ve stadının içindeki hava güzel ve şiddetli olabilir ama bu durum beni etkilemiyor. Çünkü ben Boca Juniors gibi bir takımdan geliyorum. Oradaki taraftar sanıyorum Fenerbahçe'nin taraftarından on misli daha fanatik. İstanbul'da özellikle daha akıllı oynamamız gerekiyor. Şansımızın karşı taraftan daha kötü olduğunu sanmıyorum'' diye konuştu.

Fenerbançe'nin çok kaliteli bir teknik direktöre ve önemli futbolculara sahip olduğunu dile getiren Pareja, ''Rakibimizin, Zico gibi bir teknik direktöre ve Roberto Carlos gibi oyuncuya sahip olması güzel bir şey. Ama onlar da sadece bir isim. Bizim takımımızda da Zitka, Biglia, Boussoufa ve Ahmet Hasan gibi isimler bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde turu geçmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Sakatlığım tam formda olduğum bir zamanda geldi ve hala devam ediyor. Bu benim için çok kötü oldu'' ifadelerini kullandı.

Anderlecht'in yarın Belçika 1. Futbol Ligi'nde Lokeren ile yapacağı maçta, Pareja'nın forma giymemesi bekleniyor. Arjantinli futbolcunun Fenerbahçe ile oynanacak maça ise yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Bizim adımız Fenerbahçe biz başka takımlara benzemeyiz.Gel bakalım anderlet bekliyoruz seni kucak açtık sana.

YENİ FENERBAHÇEDEN YENİ BAŞLANGIÇ

HAYDİ MAÇA DOSTLAR
Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçemiz, 2007-08 sezonunun açılış maçında Cuma gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenip, sezona 3 puanla başlamak istiyor.

Yeni kadrosuyla ligde yine şampiyonluğu hedefleyen sarı-lacivertliler, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak ve taraftarlarına sınırlama olmadığı için büyük bir seyirci desteğiyle oynaması beklenilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 2007-08 sezonuna iyi bir başlangıç yapma amacında.

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alacağı iyi bir sonuçla, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında 15 Ağustos Çarşamba günü Belçika'nın FC Anderlecht takımı ile yapacağı maça da moralli çıkmak istiyor.

-ROBERTO CARLOS'UN İLK LİG MAÇI-
Fenerbahçe'nin yıldız transferi Roberto Carlos, bu maçla ilk kez bir lig maçında sarı-lacivertli formayı giyecek.

Sarı-lacivertli forma ile ilk resmi maçında Süper Kupa'da Beşiktaş'a karşı mücadele eden Brezilyalı futbolcu, ligin ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da Türkiye'de ilk lig maçını oynayacak.

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Vederson, Kazım, Ali Bilgin, İlhan, Gökhan ve Yasin'in yarınki maçta ilk 11'de oynamaları beklenmiyor.

-MUHTEMEL 11-
Fenerbahçe'nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor.
Serdar, Önder, Can, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Aurelio, Deniz, Uğur, Tümer (Alex), Kezman.

-TRANSFER RAPORU-
Sarı-lacivertliler bu sezon Real Madrid'den dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'u renklerine katarken, sezonunun en çok ses getiren transferine imza attı.

Takımı geçen sezon şampiyonluğa taşıyan Brezilyalı teknik adam Arthur Antunes Coimbra ''Zico'' ile yoluna devam eden ''Sarı Kanaryalar'', buna karşın en büyük kozlarından Tuncay Şanlı'yı İngiltere'nin Middlesbrough takımına kaptırdı.

-GELENLER-GİDENLER-
Fenerbahçe'nin 2007-2008 sezonu öncesinde şimdiye dek yaptığı transferler ve takımdan ayrılan oyuncular şunlar:

Gelenler: Roberto Carlos Da Silva Rocha (Real Madrid), Gökçek Vederson (Ankaraspor), Kazım Kazım (Sheffield United), Ali Bilgin (Antalyaspor), İlhan Parlak (Kayserispor), Gökhan Gönül (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Yasin Çakmak (Çaykur Rizespor)

Gidenler: Ümit Özat (FC Köln), Serkan Balcı (Trabzonspor), Rüştü Reçber, Mehmet Yozgatlı (Beşiktaş), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Recep Biler (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Olcan Adın (Karşıyaka-kiralık), Kerim Zengin (İstanbul Büyükşehir Belediyespor-kiralık)

Yeni sezon hayırlı uğurlu olsun

Fenerbahçe kampa girdi!
Son şampiyon Fenerbahçe yeni sezonu açacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesine hazır! Hazırlıklarını son antrenmanla tamamlayan sarı lacivertlilerde sakatlığı bulunan Alex idmanda yer almadı ve tek başına havuzda çalıştı..Fenerbahçe'de Alex'in İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynayıp oynamama kararının yarın (Cuma) yapılacak kontrollerin ardından açıklanacağı bildirildi.

Kulüp doktoru Piyer Arzuman, sol uyluk ön bölge adalesindeki sakatlık nedeniyle tedavisi devam eden Alex'in aerobik kapasitesinin kaybolmaması için havuzda ve salonda egzersizlerini sürdürdüğünü belirterek, ''Yarın yapacağımız son kontrollerden sonra hazır olup olmadığına karar verilecek'' dedi.

Bu arada Fenerbahçe Samandıra Tesisleri'nde teknik direktör Zico yönetiminde akşam basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarını tamamladı.

Fenerbahçe'nin bugünkü antrenmanında futbolcular, ısınma ve top çalma çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç yaptı.


Sarı-lacivertlilerde Semih sahada doktorla birlikte koşu yaparken, Ganalı oyuncu Appiah ise üst sahada fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Fenerbahçeli oyuncular, antrenmanın ardından kampa girerken, yarınki maçta kadroda bulunmayan futbolcular tesislerden ayrıldı.

Bu arada, maç kadrosunda bulunmayan oyuncuların yarın sabah saat 09.00'da antrenman yapacağı bildirildi.