Sunday, January 20, 2008

Fenerbahçe gol oldu yağdı...


Gaziantepspor 0 -5 Fenerbahçe

Turkcell Süper Ligi 19.Hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz, Gaziantepspor’u deplasmanda 5-0 mağlup etti. Mücadele boyunca başarılı bir oyun sergileyen takımımızın gollerini Kemal, Alex, Metin(k.k) ve Deivid(2) attı. Sakatlığı nedeniyle takımdan bir süredir ayrı kalan kaptanımız Alex’in etkili oyunu, izleyenleri mest ederken Semih, Gökhan ve Deivid’in etkili oyunları farklı galibiyeti getiren etkenler oldu. Yurdumuzu etkisi altına alan elverişsiz hava şartlarının aksine, Gaziantep’te güzel bir havada oynanan mücadeleye futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

Güzel havayı değerlendiren takımımız, güzel futbolunu birbirinden güzel beş golle süsleyerek, zirve takibini sürdürdü.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan takımımız, zaman zaman atağa çıkarken yaptığı top kayıplarında sıkıntı yaşadı. İlk net pozisyonunu 13.dakikada Semih’le kaçıran takımımız, ilerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını koydu. Oyunu geniş alana yayan takımımız, tek paslarla mücadeleyi rakip yarıalana yıkmayı başardı. Üst üste geliştirdiği ataklardan 24.dakikada ilk neticeyi alan takımımız, Kemal’in muhteşem golüyle 1-0 öne geçti. Gaziantepspor cezaalanında yaşanan karambolde, Deumi’nin uzaklaştırmaya çalıştığı top cezaalanı dışındaki Kemal’in önünde kaldı. Şık bir vuruşla meşini çatala yollayan Kemal, takımımızı öne geçiren gole imzasını attı. Golden sonra ataklarını sürdüren takımımız, 32.dakikada Alex’le farkı ikiye çıkardı. Semih ısrarla takip ettiği topu kornere çıkmadan Roberto Carlos’a kazandırdı. Carlos’un akıl dolu ortasına defansın arkasından fırlayan Alex, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu golden üç dakika sonra rakibin atağını karşılayan takımımız, süratle atağa çıktı. Alex’in ara pasında topla buluşan Kemal, meşin yuvarlağı cezasahasında ön direğe hareketlenen Semih’e ortalamak istedi ancak Metin’e çarpan top kendi ağlarına gitti ve takımımız farkı üçe çıkardı. Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan takımımız, ilkyarıyı bu skorla tamamladı.

İkinci yarıya ev sahibi ekip, oyuncu değişikliğiyle başladı. Ancak değişen birşey olmadı. Takımımız, başarılı oyununu bu yarıda da sürdürdü. Rakip defansın dengesini bozan kanat oyuncularımızın yaptığı etkili ortalar Gaziantepspor kalesinde tehlike oluştururken, dönen topları değerlendiren takımımız baskısını iyice arttırdı. 56.dakikada Gökhan’ın ortaladığı topu Alex Uğur Boral’a indirdi. Penaltı noktası üzerinden önce şut çekecekmiş gibi yapan Uğur, meşin yuvarlağı soldan gelen Deivid’in önüne bıraktı. Müsait pozisyonda sol çaprazdan sert vuran Deivid takımımızın 4-0 öne geçirdi. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında bu dakikadan sonra adeta şov yapan takımımız 69.dakikada yine Deivid’in golüyle farkı 5’e çıkardı. Bu golden sonra oyuncu değişikliklerine giden Teknik Direktörümüz Zico, sırasıyla Selçuk, Uğur ve Semih’i oyundan aldı. Bu oyuncuların yerine Kezman, Vederson ve Ali Bilgin kalan dakikalarda mücadele etti. Başarılı oyunuyla zorlu Gaziantep deplasmanından 5-0 gibi farklı bir skorla dönen takımımız, Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası C grubu son maçında deplasmanda Alanyaspor’la karşılaşacak.

İLKYARI
6. dakikada Ekrem ile paslaşan Özgür Volkan ceza sahasında dönerek sert vurdu, meşin yuvarlak kale direğinin dibinden az farkla auta çıktı.
13. dakikada Gaziantespor ceza sahası içinde Alex-Semih verkaçında topla buluşan Semih topa vurmak isterken, araya giren defans tehlikeyi önledi. Bu pozisyonda Semih sakatlık geçirdi.
14. dakikada Deivid topu Gaziantepspor ceza sahasına ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Semih yükselerek kafayla vurdu, meşin yuvarlak kaleci Oğuz’da kaldı.
17. dakikada Gaziantepspor’dan Erdal serbest vuruş kullandı. Ceza sahası içindeki hiçbir oyuncunun dokunamadığı top, kaleci Volkan’ın kontrolünde dışarı çıktı.
18. dakikada, Uğur’un soldan Gaziantepspor ceza sahasına ortaladığı topa Semih dönerek vurdu. Kaleci Oğuz’dan dönen topu defans uzaklaştırdı.
24. dakikada Gaziantepspor ceza sahası içinde oluşan karambolde, topla en son buluşan Uğur’un ortasında, Kemal topun gelişine dönerek plase vurarak takımını öne geçirdi: 0-1
32. dakikada Semih korner çizgisi üzerinde çıkmak üzere olan topu alarak Roberto Carlos’a verdi. Roberto Carlos’un pasında topla son buluşan Alex, düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.
35. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan topla buluşan Kemal topu Gaziantepspor ceza sahasına ortaladı. Oluşan karambolde Gaziantepsporlu Metin’e çarpan top üçüncü kez filelerle buluştu: 0-3.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçemizin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI
48. dakikada Bülent uzaktan çok sert vurdu Volkan rahat bir şekilde topu kontrol etti.
50. dakikada Ali Cansun`un şutu kaleci Volkan`da kaldı.
55. dakikada Deivid`in golüyle durum 4-0 oldu.
69. dakikada Deivid`in golüyle fark 5`e çıktı: 5-0.

Karşılaşma Fenerbahçemizin 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Diego Lugano, Edu Dracena, Roberto Carlos, Deivid de Souza, Selçuk Şahin, Kemal Aslan, Uğur Boral, Alex de Souza, Semih Şentürk

Goller: Kemal dk.24, Alex dk.32, Metin dk.35(k.k.), Deivid dk.56,dk.69

1/20/2008